Over ons

In het kort

Anders dan de naam wellicht doet vermoeden is Petite July een Nederlands bedrijf, gevestigd in Eindhoven. Aan het hoofd twee zussen, Judith en Lydia, met een passie voor creatief ondernemen.

Beide hebben we een achtergrond in de marketing en halen we veel voldoening uit de ontwikkeling van Petite July. Van product tot foto’s. Van logo tot social media. Voor de fotografie werken we met onze eigen kleintjes, onze ‘petites’. En July? Waar komt dat vandaan? Even denken ….

Een winterse dag in 2021

Het idee voor Petite July ontstond eigenlijk per toeval. Waar Lydia zich altijd al aangetrokken voelde tot het technisch-creatieve deel van marketing is Judith geboren met een creatieve gave. Tijdens een gesprek over ‘wat we ooit nog eens zouden willen doen’ bleek dat onze verlangens perfect op elkaar aansloten. Lydia wilde graag een website bouwen en Judith zat vol productideeën die in een webshop zouden kunnen; ze kon er zo een kinderkamer mee vullen. Eén en één werd twee en Petite July was geboren. 

Uniek en trendy

Onze producten zijn voornamelijk gericht op de slaapkamer van de kleintjes maar misstaan ook zeker niet in andere ruimtes in het huis. We gebruiken voor onze kapstokjes trendy katoenen stoffen en bieden de verschillende designs aan zolang de stof op voorraad is. Hierdoor verschijnen onze kapstokjes in beperkte oplage. Dus geen massaproductie maar een kapstok speciaal voor jou gemaakt in het design en met de kleuren die jij mooi vindt en perfect passen in jouw interieur.  

Een verantwoorde glimlach

We worden allebei super blij van mooie dingen in ons interieur maar vinden duurzaamheid ook erg belangrijk. We gaan daarom voor mooie, unieke producten die een glimlach op het gezicht toveren terwijl we zoveel mogelijk rekening houden met de aarde. Onze ‘petites’ hebben deze tenslotte nog lang nodig. Deze keuzes zie je terug in:

  • onze labels: gemaakt van vegan leer. Natuurlijk heeft bij ons altijd de voorkeur boven dierlijk; 
  • onze verpakkingen: op maat gemaakt. Dit voorkomt verspilling en onze pakketjes nemen hierdoor niet meer ruimte in dan nodig is tijdens het transport;
  • onze productie: op bestelling. Hierdoor beperken we de verspilling tot een minimum.
  • onze natuurlijke materialen: gecertificeerd. We werken met PEFC gecertificeerd hout en katoenen stoffen.

 

Meer weten?

Wil je graag meer over ons weten of heb je vragen? Neem contact met ons op via onze socials of stuur een mailtje naar info@petitejuly.nl.

Liefs, Judith & Lydia